FORBERED DIG

 

Sådan forbereder du dig

 

Atelier eller on location?

Begge dele kan være rigtigt flot. Generelt har vi bedre kontrol over lyset i atelieret, og så er vi selvfølgelig 100 procent uafhængige af vind og vejr. Omvendt skaber personligt valgte omgivelser ofte en afslappet og naturlig stemning. Der er med andre ord både fordele og ulemper ved begge dele, og du skal vælge det, du har det bedst med.

Sort/hvid eller farve?

Jeg fotograferer altid i farver – og laver det så senere om til sort-hvid, så det behøver du ikke bestemme på forhånd. Ofte giver valget sig selv, når vi ser prøvebillederne.

Hvor lang tid tager en fotografering?

Det er meget forskelligt. Hvis der er børn med, går vi friskt til den, mens de synes, det er sjovt. Og så er de bedste billede som regel taget inden for en halv time. Er I mange, tager det lidt længere tid at fange både de individuelle udtryk og samspillet mellem jer. Sæt en time af, så er du godt dækket ind.

Kan jeg se billederne, inden jeg går?

Nej, som udgangspunkt ikke. I stedet aftaler vi en ny tid, hvor du i ro og mag kan se billederne. Her kigger vi også på indramning, overflade, laminering med mere.

Skal det gå stærkt, kan vi godt afsætte tid til at se billederne, umiddelbart efter fotograferingen. Dette skal dog aftales ved bestilling.

Hvordan udvælger I billederne?

Vi kigger meget på udtrykket – og er på jagt efter noget, der er lidt specielt. Det kan sagtens være ét, hvor alle bryder sammen af grin, eller, hvor der opstår noget spontant. Og så kigger vi på dig med “fordomsfrie” øjne. Som mennesker har vi en tendens til at finde alle vores egne fejl – vi ser efter dine bedste sider og dit meste naturlige udtryk.

Jeg skal have taget gravidbilleder – er der noget, jeg skal tænke på?

Skal du være nøgen, så undgå tætsiddende tøj, der laver mærker i huden – det tager lang tid, inden mærkerne er helt væk. Skal du fotograferes i undertøj, så vælg et sæt, der er rimeligt nyt, så pasform og størrelse er helt rigtig. Tag eventuelt én af din mands ensfarvede, nystrøgne skjorter med, det kan blive ret flot. Læs mere om gravidfotografering

Hvordan kan jeg bedst forberede mig til en fotografering?

Det kan siges meget kort: Vær veludhvilet, kom til tiden, sæt god tid af til fotograferingen – og vær helt til stede.

Det samme gælder, når det er børn, der skal fotograferes. Samtidig er det en god idé ikke at gøre et for stort nummer ud af fotograferingen. Dine børn er generelt meget mere afslappede, hvis du ikke har snakket det for meget op.

Har I input til, hvordan jeg bedst får mine børn til at være naturlige?

Vores fotostil er kendt for at være meget afslappet. Derfor kan du trygt overlade det til os at fange dine børns opmærksomhed på en god, legende måde. Vi elsker børn, vi har masser erfaring, og vi ved, at det skal være sjovt for, at fotograferingen lykkes.

Hvilken slags tøj skal jeg tage på?

Det er først og fremmest en god idé at vælge tøj, du er glad for, føler dig godt tilpas i og som repræsenterer din personlige stil. Det kan være en god idé at vælge tøj, der er lidt i samme tone. Det er særlig vigtigt at undgå tøj med store logoer, tekst, iøjnefaldende print eller et meget tidstypisk design. Husk, at dine billeder kommer til at hænge på væggen i mange år.

Hvis du er i tvivl, så tag lidt ekstra tøj med, så du kan skifte, og er I flere på billedet, så afstem stilen på forhånd. Og sørg for, at alle har ekstra skjorter/t-shirts/jakker/overdele med, så I hverken “flyder ud” i hinanden eller bliver for spraglede.

Hvad skal jeg have med?

Ikke rigtig noget. Medmindre det er dine børn, der skal fotograferes – så kan det være en god idé at tage yndlingslegetøjet eller en sportsrekvisit med. Det kan også være, dit portræt skal fortælle en historie, for eksempel om din hobby, passion eller sport. Her kan det også være en god idé at tage noget med, der kan illustrere det.

Skal jeg lægge makeup og sætte hår, inden jeg kommer?

Det er en god ide at lægge lidt makeup hjemmefra, og at have makeup-tasken med, så du kan supplere, hvis det bliver nødvendigt. Husk også, at lyset har det med at skinne i en blank pande, så tag gerne lidt mat pudder på.

Hvad gør jeg, hvis jeg vågner med en bums på næsen?

Bare rolig – den fjerner vi i den efterfølgende billedbehandling, så den ikke kan ses på det endelige billede.

Jeg er ikke særlig fotogen – hvad gør jeg?

Det er du ikke den eneste, der siger. Men så er det godt, du har valgt en dygtig fotograf.

Det er vores ansvar at få det bedste frem i dig. Hvis du slapper af og har en lille time hos os, så får du helt sikkert et portræt, du bliver glad for.

KONTAKT

BLITZ 77 | Professionel fotograf i Odense

Dalumvej 74, Dalum
5250 Odense SV

 

Tlf: 22 74 19 30
E-mail: blitz77@blitz77.dk 

CVR: 26261406

Call Now Button