FORBERED DIG

 

Sådan forbereder du dig

 

Atelier eller on location?

Begge dele kan være rigtigt flot. Generelt har vi bedre kontrol over lyset i atelieret, og så er vi selvfølgelig 100 procent uafhængige af vind og vejr. Omvendt skaber personligt valgte omgivelser ofte en afslappet og naturlig stemning. Der er med andre ord både fordele og ulemper ved begge dele, og du skal vælge det, du har det bedst med.

Sort/hvid eller farve?

Jeg fotograferer altid i farver – og laver det så senere om til sort-hvid, så det behøver du ikke bestemme på forhånd. Ofte giver valget sig selv, når vi ser prøvebillederne.

Hvor lang tid tager en fotografering?

Det er meget forskelligt. Hvis der er børn med, går vi friskt til den, mens de synes, det er sjovt. Og så er de bedste billede som regel taget inden for en halv time. Er I mange, tager det lidt længere tid at fange både de individuelle udtryk og samspillet mellem jer. Sæt en time af, så er du godt dækket ind.

Kan jeg se billederne, inden jeg går?

Nej, som udgangspunkt ikke. I stedet aftaler vi en ny tid, hvor du i ro og mag kan se billederne. Her kigger vi også på indramning, overflade, laminering med mere.

Skal det gå stærkt, kan vi godt afsætte tid til at se billederne, umiddelbart efter fotograferingen. Dette skal dog aftales ved bestilling.

Hvordan udvælger I billederne?

Vi kigger meget på udtrykket – og er på jagt efter noget, der er lidt specielt. Det kan sagtens være ét, hvor alle bryder sammen af grin, eller, hvor der opstår noget spontant. Og så kigger vi på dig med “fordomsfrie” øjne. Som mennesker har vi en tendens til at finde alle vores egne fejl – vi ser efter dine bedste sider og dit meste naturlige udtryk.

Jeg skal have taget gravidbilleder – er der noget, jeg skal tænke på?

Skal du være nøgen, så undgå tætsiddende tøj, der laver mærker i huden – det tager lang tid, inden mærkerne er helt væk. Skal du fotograferes i undertøj, så vælg et sæt, der er rimeligt nyt, så pasform og størrelse er helt rigtig. Tag eventuelt én af din mands ensfarvede, nystrøgne skjorter med, det kan blive ret flot. Læs mere om gravidfotografering

Hvordan kan jeg bedst forberede mig til en fotografering?

Det kan siges meget kort: Vær veludhvilet, kom til tiden, sæt god tid af til fotograferingen – og vær helt til stede.

Det samme gælder, når det er børn, der skal fotograferes. Samtidig er det en god idé ikke at gøre et for stort nummer ud af fotograferingen. Dine børn er generelt meget mere afslappede, hvis du ikke har snakket det for meget op.

Har I input til, hvordan jeg bedst får mine børn til at være naturlige?

Vores fotostil er kendt for at være meget afslappet. Derfor kan du trygt overlade det til os at fange dine børns opmærksomhed på en god, legende måde. Vi elsker børn, vi har masser erfaring, og vi ved, at det skal være sjovt for, at fotograferingen lykkes.

Hvilken slags tøj skal jeg tage på?

Det er først og fremmest en god idé at vælge tøj, du er glad for, føler dig godt tilpas i og som repræsenterer din personlige stil. Det kan være en god idé at vælge tøj, der er lidt i samme tone. Det er særlig vigtigt at undgå tøj med store logoer, tekst, iøjnefaldende print eller et meget tidstypisk design. Husk, at dine billeder kommer til at hænge på væggen i mange år.

Hvis du er i tvivl, så tag lidt ekstra tøj med, så du kan skifte, og er I flere på billedet, så afstem stilen på forhånd. Og sørg for, at alle har ekstra skjorter/t-shirts/jakker/overdele med, så I hverken “flyder ud” i hinanden eller bliver for spraglede.

Hvad skal jeg have med?

Ikke rigtig noget. Medmindre det er dine børn, der skal fotograferes – så kan det være en god idé at tage yndlingslegetøjet eller en sportsrekvisit med. Det kan også være, dit portræt skal fortælle en historie, for eksempel om din hobby, passion eller sport. Her kan det også være en god idé at tage noget med, der kan illustrere det.

Skal jeg lægge makeup og sætte hår, inden jeg kommer?

Det er en god ide at lægge lidt makeup hjemmefra, og at have makeup-tasken med, så du kan supplere, hvis det bliver nødvendigt. Husk også, at lyset har det med at skinne i en blank pande, så tag gerne lidt mat pudder på.

Hvad gør jeg, hvis jeg vågner med en bums på næsen?

Bare rolig – den fjerner vi i den efterfølgende billedbehandling, så den ikke kan ses på det endelige billede.

Jeg er ikke særlig fotogen – hvad gør jeg?

Det er du ikke den eneste, der siger. Men så er det godt, du har valgt en dygtig fotograf.

Det er vores ansvar at få det bedste frem i dig. Hvis du slapper af og har en lille time hos os, så får du helt sikkert et portræt, du bliver glad for.

KONTAKT

BLITZ 77 | Professionel fotograf i Odense

Dalumvej 74, Dalum
5250 Odense SV

 

Tlf: 22 74 19 30
E-mail: blitz77@blitz77.dk 

CVR: 26261406

Call Now Button

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Behandling af personlige oplysninger
Det er vigtigt for os at gøre dig tryg med hvordan vi håndterer dine personlige oplysninger.Alle personlige oplysninger og data bliver behandlet fortroligt og bliver aldrig videregivet til tredjemand.Personlige data bliver anvendt til internt brug, for at opretholde og genemfører kundeforholdet.
Skulle du ikke ønske at modtage vores nyhedsbrev fremadrettet, kan du framelde det ved at trykke på linket i nyhedsbrevet.
Hvad indsamler vi af personlige oplysninger
Der bliver udlukket indsamlet generelle personoplysninger, som skal bruges i forbindelse med at være kunde hos os, f.eks. navn, adresse, e-mail, telefonnummer, m.v.
Vi opbevarer eventuelle personoplysninger, sålænge opgaven er aktiv. Herefter slettes en del af oplysningerne.
E-mails opbevares sålænge opgaven eller kundeforholdet er aktivt, herefter slettes de løbende.
Vi indsamler ikke personfølsomme oplysninger. Skulle der tilgå os oplysninger ved f.eks. forsikringsfotografering, som forsikringsselskabet har påført papierne som viser hvad opgaven går ud på, slettes disse når opgaven ikke længere er aktiv og udført, er oplysningerne påført en evt. faktura som betalings id og lign., opbevares disse i 5 år grundet gældende krav fra Skat.
I vores faktureringssystem til erhvervskunder vil der ydermere i nogle tilfælde findes oplysninger om kontaktpersoner og forskellige leveringsadresser.
Fakturabetaling sker via bankoverførsel til Totalbanken, her står Totalbanken for sikkerheden.
Betaling og faktureringsoplysninger opbevares 5 år grundet gældende krav fra Skat.
Opbevaring af negative/digitale filer (billeder)
Fotograferings negativer/digitale filer billeder tænkes opbevaret, så længe det er os muligt.
Vi har ikke en fast tidshorisont for opbevaring af personoplysninger, herunder billeddata.
Opbevaringen sker så du efterfølgende kan bestille billeder fra opgaven, med mulighed for efterbestilling af billeder, udskiftning af uheldsramte billeder (brand/vandskade/mekanisk skade m.m.) samt af garantihensyn, samt af familiehistorisk hensyn.
Opbevaringen af digitale filer sker i lukket system, med angivelse af dato, for- og efternavn.
Bestilling kan kun ske af fotograferingsbestilleren og efter aftale dennes familien.
Produktion af varer og tjenester
Produktion af varer til kunder foretages primært hos os selv. Ved ekstern produktion med anvendelse af persondata (billeder/filer) overdrages alene relevante filer til denne produktion, mens øvrige persondata ikke overdrages.
Rettigheder
Som kunde giver vi dig, fuldstændig gennemsigtighed i hvilke persondata vi gemmer og hvordan vi opbevarer dem. Du har ret til indsigt i de oplysninger vi har om dig og til at få urigtige oplysninger rettet.
Om BLITZ 77’s anvendelse af kundebilleder
Person/portræt kundebilleder anvendes aldrig uden en skriftlig tilladelse og alene til markedsføring af vores forretning, online og offline. Dette direkte på egne materialer eller hos markedsførings samarbejdspartenere/leverandører og altid med angivelse af vores bomærke/logo i materialet eller på billedet. Vi henviser også til loven om copyright, der både beskytter bestiller og fremstiller af et billede.
Om BLITZ 77
Vi er en mindre virksomhed og derfor er strukturen relativ simpel.
Dataansvarlig: Brian Jensen
Databehandler: Brian Jensen
Hjemmeside: https://blitz77.dk
Webshop: http://bestilling.blitz77.dk/

Luk